bg en
„Златна лига“ – волейбол  жени

„Златна лига“ – волейбол жени


Дата: 02-06.06.2021
Билети:
Начален час:

България ще бъде домакин на два турнира от Златната лига по волейбол през 2021г.

 

„Рекордните 40 национални отбора, представляващи 26 федерации, ще участват в изданията на Европейската лига по волейбол при мъжете и жените през 2021 година.

 

Европейската Златна лига ще продължи да бъде с 12 отбора от всеки пол. Във второто ниво - Сребърната европейска лига ще участват по осем отбора за мъже и жени. Тези числа са особено впечатляващи по време на пандемия на коронавирус и показват, че националните федерации очакват с нетърпение завръщането на Европейската лига, след като глобалната здравна криза доведе до отмяната на изданието за 2020 година.

 

Престижната надпревара ще започне в края на май. Белгия и България ще бъдат домакини на турнирите съответно за мъже и жени от финалната четворка (18-20 юни 2021 година) .

 

При мъжете Турция ще се опита да запази титлата, спечелена през 2019 г. в Талин. Тимът ще бъде в група "С" с амбициозни съперници като Чехия, Беларус и Португалия. В група "А" домакинът на Финалната четворка - Белгия, ще се изправи срещу Испания, двукратния победител в Европейската лига Естония и Латвия, която по-рано тази година се класира за финалния етап на Евроволей 2021 за първи път след 1995 г. В група "В" Холандия ще играе с Украйна, Словакия и Румъния.

 

При жените носителят на титлата от 2019 година Чехия ще срещне Хърватия, Беларус и Унгария в група "C". Волейболистките на България, победителки в изданието за 2018 г., както и домакини на финалната четворка през тази година, ще се изправят срещу Украйна, Словакия и Финландия в група "В". Азербайджан ще бъде в компанията на Испания, Румъния и Франция в група "А". Победителите във всяка група ще се присъединят към домакините Белгия и България на финалите.

 

Ако Белгия и България завършат като първенци на съответната група, вторият най-добре класиран отбор в съответния поток също ще стигне до финалната четворка. Поради коронавирусната криза CEV и участващите национални федерации се споразумяха да изменят състезателния формат на състезанието, връщайки се към турнирен принцип вместо мачове на разменено гостуване.

 

Двата най-добри отбора от Европейската златна лига ще се присъединят към домакините Хърватия и Португалия в турнира на FIVB Challenger Cup за жени и мъже през 2021 г. Победителят от тази финална надпревара ще получи промоция за участие във Волейболната лига на нациите през 2022 година. „

Източник : БНР

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS