bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Силният волейболен турнир „Купа Пловдив“ 2017 ще се проведе в „Колодрума“

Силният волейболен турнир „Купа Пловдив“ 2017 ще се проведе в „Колодрума“

В началото на октомври ще се състои петото издание на турнира

През 2017 година традиционният силен женски волейболен турнир за „Купа Пловдив“ ще се проведе в голямата многофункционална зала „Колодрума“, съобщиха от ръководството на клуба-домакин „Марица“ (Пловдив).

 

Интересът към „Купа Пловдив“ 2017, която ще се проведе в началото на месец октомври под егидата на Община Пловдив, е голям, включително и от страна на някои от силните европейски грандове, разкри мениджърът на „Марица“ Борис Халачев. Възможно е за първи път броят на участващите отбори в турнира да бъде увеличен от четири на пет или шест, но това, както и самите участници, тепърва ще се уточняват.

“Надявам се тази година заедно, с общите усилия на пловдивчани и на Общината, да направим един много хубав турнир за Купа Пловдив. Есента да започнем с това; това да ни събере за началото на новия сезон”,

си пожела президентът на ВК „Марица“ Илия Динков.

Турнирът е основан през 2012 година. От същата година е и единственият досега случай, когато домакините от „Марица“ са печелили трофея. В следващите издания те имат едно второ и две трети места. „Купа Пловдив“ е печелена още от турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) през 2013 и 2014 година и от настоящия и носител – румънския Динамо (Букурещ), през 2016 година.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS