bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

ВК

ВК "Марица" отнесе скоропостижно "Перун" с 3:0

Любимките на Пловдив са безгрешни от началото на сезона

Марица (Пловдив) постигна петата си поредна чиста победа от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени. В среща от шестия кръг, играна пред около 700 зрители в пловдивската зала Колодрума, шампионките разгромиха гостуващия Перун (Варна) с 3:0 (25:5, 25:4, 25:15) след едва 44 минути игра.

Иван Петков започна мача с необичайна стартова седморка, включваща и всички тийнейджърки от тимовата си листа. В състав Мирела Шахпазова, Добрина Христоскова, Симона Димитрова, Александра Миланова, Дима Ушева, Дженифър Крос и Славена Никова, Марица влезе в първия гейм с ударно 6:0. Със стопроцентова успеваемост в атака и две точкови блокади на Крос, домакините продължиха да доминират тотално на терена за крайното 25:5. Без промени в седморката си, Жълто-сините продължиха абслютното си надмощие и през втория гейм. Крос добави още четири блокади към актива си, а Христоскова продължи да бъде безпощадна от сервис, нанизвайки още четири аса към трите си от първата част по пътя към безмилостното 25:4. В третия гейм варненки подобриха играта си в посрещане и атака и се възползваха от непредизвиканите грешки от страна на пловдивчанки, за да достигнат двуцифрен актив за първи път в мача. Все пак, водени от развихрилата се Димитрова, шампионките не допуснаха изненада, а самата тя сложи край на мача с успешна атака за 25:15.

Топреализатор на двубоя стана Симона Димитрова с 15 точки, следвана от Дженифър Крос с 14. Добрина Христоскова, Александра Миланова и най-резултатната състезателка на Перун Кристина Йорданова записаха по 10 точки.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS