bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Зала „Колодрум“ приема церемонията по откриване на Световното по кану-каяк на 25 юли

Зала „Колодрум“ приема церемонията по откриване на Световното по кану-каяк на 25 юли

Над 1200 състезатели от 69 държави ще участват в надпреварата за юноши и девойки, жени и мъже до 23 години

Заради прогнозите за валежи церемонията по откриване на Световното първенство по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и жени до 23г. ще се проведе не в Античния театър, а в зала „Колодрум“. Началният час е 18:30ч на 25 юли (сряда). Станете част от това изключително престижно събитие, на което град Пловдив ще бъде домакин от 26 до 29 юли!

Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години стартира на Гребната база в Пловдив на 26 юли. 1200 състезатели от 69 страни ще участват в шампионата тази година, а българският отбор е представен от 21 лодки или 30 състезатели, които ще участват в 24 дисциплини.

"За поредна година Община Пловдив, Българската федерация по кану-каяк организират състезание от този висок ранг. През септември месец ще се проведе и световно първенство по гребане. Община Пловдив положи много усилия и средства за реновиране на гребния канал за провеждане на подобни състезания", заяви заместник-кметът Георги Титюков и пожела добро представяне на българския отбор.

"Очакваме едно добро първенство, тъй като пистата в Пловдив е една от бързите заради по-топлата вода", каза Евелина Петрова, изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк .

Резултатите от световното първенство по кану-каяк ще може да се проследяват на живо по мобилните телефони чрез безплатното приложение - canoeinfo.com. Налична е пълната програма и точното време на всеки от 264-те старта в различните дисциплини, класове, дистанции и фази от световното първенство.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS