bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Повече от 112 000 зрители са посетили събитията в „Колодрум Пловдив“

Повече от 112 000 зрители са посетили събитията в „Колодрум Пловдив“

От откриването на залата в нея са се провели над 40 събития

Над 112 хиляди зрители са посетили различните събития в "Колодрума" в Пловдив от откриването на залата на 30-ти август 2015 година. Това съобщи директорът на съоръжението Галина Китена.  До края на 2016 година в Колодрума са проведени 27 различни събития. Към този момент за 2017 година има потвърдени нови 20 мероприятия, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Залата успешно домакинства както на спортни събития, така и на концерти, симфонични, оперни и балетни постановки, цирков спектакъл.
 
Националният мащаб на събитията отдавна е надхвърлен. Освен български звезди като  „Легендите“, Нешка Робева, Васко Василев, Васил Найденов, Мария Илиева, Йордан Камджалов, „Сигнал“ и др., вече сме домакин на престижни международни състезания и концерти на чуждестранни изпълнители, сред които Крис Норман, „Юрая Хийп”, Ямато, „Дайър Стрейтс”, Лепа Брена, Сам Паганини, Анита Рашилишвили и др., каза още директорът на залата.
 
Сред многобройните спортните изяви, проведени в Колодрума, тя посочи домакинството на 19-тото Световно първенство по таекуон-до, Финала на колоездачната обиколка на България, подобреният национален рекорд по колоездене на Мирослав Минчев на пистата на 200 м на летящ старт и 1 км от място, Престиж баскетболен мач на звездите, Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 г., Демонстративен мач  по снукър между Рони О'Съливан (петкратен световен шампион) и Марк Селби (№ 1 в света), Шампионска лига волейбол за жени, ММА вечер, Купата на България по баскетбол.
 
„Много важно и ценно за нас е и партньорството с Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон“. Периодично в Колодрума се провеждат тренировки, национални шампионати по колоездене за различни възрастови групи. Само преди месец бяхме домакини на Балканската купа по колоездене, където отново бе подобрен рекорд – на 4000 м. индивидуално преследване  от Радослав Константинов”, уточни Галина Китена и допълни: „Колодрума е безценна придобивка за пловдивчани. А през 2019-та година сме готови да посрещнем мащабни продукции за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата”.
 
През септември зрителите могат да се насладят на мача на снукър легендите Рони О‘Съливан и Стивън Хендри, българските и македонски изпълнители от „Оne Love Tour“, Филип Киркоров със зрелищната си юбилейна продукция „Я“ и др.

Автор: Искра Койчева, Дарик

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS