bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Николай Генов спечели Балканиадата по колоездене в „Колодрум Пловдив“

Николай Генов спечели Балканиадата по колоездене в „Колодрум Пловдив“

39 колоездачи от 4 страни премериха сили на пистата в „Колодрума“

Николай Генов спечели първото издание на Балканска купа по колоездене на писта за мъже, което се проведе в спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

До успеха си 19-годишният национал от пловдивския клуб "Цар Симеон" стигна след отлична тактика и три шампионски титли в най-тежките дисциплини - издръжливост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе голямата позлатена купа и лъвския пай от наградния фонд.

Втори остана друг българин - Радослав Константинов, а трети Линардос Николаос от Гърция.

С по две шампионски титли на Балканската купа се отличиха още националите Радослав Константинов - на скрач и издражливост чрез елимининации, и Мирослав Минчев - в спринтовите дисциплини.

Тимът на Гърция пък спечели италианското преследване, като изправери с малко отбора на пловдивския КК "Цар Симеон 1898".

Само преди няколко дни на държавния шампионат на "Колодрума" в Пловдив, Генов и Конастантинов счупиха брадясали рекорди в пистовото колоездене, като записаха най-добри национални постижения на 4000 метра, точно след 32 години.

Рекордът до преди това бе притежание на Станчо Станчев, постигнат олимпиския колодрум в Крилатское.

Иначе Балканската купа по колоездене на писта за мъже премина при отлична организация, дело на реководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898", и с подкрепата на Община Пловдив.

Състезанието бе включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз и събра 39 пистови бегачи от 4 страни.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS