bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Едуард Новак ще се подготвя в

Едуард Новак ще се подготвя в "Колодрум Пловдив" за Световното първенство по параколоездене

Пловдивският колодрум може отново да приеме държавния шампионат на Румъния, както и Балканското първенство по колоездене

Единственият параолимпийски шампион в историята на Румъния, Едуард Новак избра зала „Колодрума“ за своята подготовка за Световното първенство по параколоездене, което ще се проведе от 14 до 17 март 2019г. в Апелдорн, Холандия. Той пристигна за няколкоседмични тренировки, под надзора на своя дългогодишен треньор Кристиано Валопи.

Небезизвестният Валопи е бивш треньор на Италия на писта по време на три издания на Олимпийските игри, Световните първенства от 1996 до 2012, допринесъл за редица златни медали, вкл. този на Едуард Новак през 2012.

Едуард Новак, който през 2018 г. в качеството си на Президент на Румънската Федерация по колоездене изрази задоволството си от гостоприемството и добрата организация в „Колодрум Пловдив“ по време на Румънския национален шампионат, в момента води преговори с ръководството на залата за тазгодишното му издание през 2019г.

През изминалата година, под егидата на Българския Колоездачен съюз и със специалното съдействие на Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон , „Колодрума“ бе домакин на Балканското първенство по колоездене.

Сега, този път съвместно с Румъния, пистата отново ще бъде предложена за провеждане на шампионата. В случай на одобрение от страна на Балканския колоездачен съюз, зала „Колодрума“ ще се утвърди като предпочитана локация за колоезденето в международен план, приемайки първенството на Балканите в две поредни години.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS