bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Академик Бултекс 99 разби с 50 точки Башкими в зала

Академик Бултекс 99 разби с 50 точки Башкими в зала "Колодрум Пловдив"

Пловдивчани зарадваха публиката със страхотна игра и излязоха начело в групата

Академик Бултекс 99 записа убедителна и ценна победа срещу гостуващия Башкими в Балканската баскетболна лига и на практика си осигури класиране за финалната четворка в София. Пловдивският тим спечели с цели 50 точки разлика - 109:59 (23:20, 19:15, 30:19, 37:5). На почивката разликата беше само 7 точки за домакините, но в третата и особено в четвъртата четвърт, когато допуснаха само 5 точки, те наложиха убийствено превъзходство и зарадваха публиката със зрелищните си изпълнения. Така пловдивчани отново са начело в класирането.

Академик Бултекс 99 поведе в началото, но гостите успяваха да бъдат равностойни, благодарение на добрата си далечна стрелба. В края на втората четвърт домакините се откъснаха с десетина точки, но в последните секунди допуснаха Башкими да стопи пасива си на 7 на почивката. В началото на третата четвърт все пак пловдивчани дръпнаха с 11 точки с тройка на Груев. Бързата и агресивна игра на момчетата на Асен Николов продължи и преди последната четвърт разликата набъбна на 18, благодарение и на отличните изяви на Адриян Секулов. Само след 4 минути игра в заключителната част домакините сложиха край на всякаква интрига със серия от 19:2 и аванс от цели 35 точки след отлична защита и резултатни бързи атаки, както и тройки на Секулов, Николов и Бачев. До края авансът на Академик Бултекс 99 стана още по-внушителен, а в игра влезе и 14-годишният талант Симеон Димитров, който обра овациите на публиката и вкара кош в самия край. С доста игрови минути и добри изяви се отличи и друг млад талант на тима - Мартин Сотиров.

Най-резултатен за победителите бе Дайшон Найт с 19 точки, Адриян Секулов вкара 15, Васил Бачев и Венелин Христов - по 13. Питър Олисемека и Никола Вуйович записаха дабъл-дабъл - съответно 12 точки и 12 борби и 11 точки и 11 борби, с 11 точки се отличи и Ники Николов. Джордан Капс вкара 19 точки за Башкими, Стивън Хейни се отличи с 13, Майкъл Мартин - с 11.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS