bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

68 българи ще участват на Световното първенство по таекуондо ITF в Пловдив

68 българи ще участват на Световното първенство по таекуондо ITF в Пловдив

14 от тях са представители на пловдивски клуб

България ще бъде представена от 68 състезатели по време на в Световното първенство по таекуондо ITF, което ще се проведе в края на август в зала "Колодрума" в Пловдив, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. От тях 14 са спортистите от пловдивския Армейски спортен таекуондо клуб "Тракия".

При мъжете в различните категории ще се представят Петър Михайлович, Димитър Китипов, Атанас Болчинов, Тодор Ангелов и Божидар Матов. Любина Лесова ще се състезава при жените, а Нели Павлова - при девойките старша възраст. При девойките младша възраст Пловдив ще бъде представен от Лилия Митрева и Ирен Касъклиева, при юноши младша - от Мартин Христев и Божидар Михайлович, а при юноши старша - от Александър Стефанов. Иван Тодоров и Ботьо Колев са представителите на АСК "Тракия" в категорията "Ветерани сребърен клас".

За шампионата на планетата по таекуондо ITF в Пловдив ще пристигнат 1500 участници от 80 страни. Откриването е на 25 август 2019 г. от 21 часа в "Колодрума". В същия ден ще се проведе конгрес на Международната Федерация по таекуондо ITF. Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа, като входът е свободен, уточни вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS