bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Над 320 състезатели участваха на турнира по таекуондо

Над 320 състезатели участваха на турнира по таекуондо "Plovdiv open" в зала "Колодрума"

Отлично премина второто издание на турнира в Града под тепетата

На 13 октомври пловдивчани и техните гости станаха свидетели на страхотни битки в спортна зала „Колодрума“. Над 320 състезателя от 29 отбора от България, Гърция и Сърбия взеха участие в първия турнир по таекуондо „Пловдив Оупън“.

Организаторите от „Таекуондо академия Пловдив“ и Българската Федерация по Таекуондо стил ВТ не щадиха усилия, за да организират за втори път в града под Тепетата състезание по любимия ни и атрактивен спорт таекуондо. Високо ниво на съдийство, феърплей и дисциплина между състезатели и треньори царяха през целия ден. Атрактивните срещи бяха много и публиката не оставяше безразлична към своите любимци, чиито умения неведнъж предизвикваха бурни аплодисменти.

Президентът на БФТ г-н Слави Бинев поздрави всички състезатели и треньори за демонстрираните умения и поведение и пожела на Пловдив да продължава да развива таекуондо с още по-голям размах. Поради големия брой участници състезанието продължи до късно и бяха необходими над 300 срещи за да се излъчат крайните победители в различните възрастови групи.

При мъжете и жените домакините от „Таекуондо академия Пловдив“ грабнаха първото място. Казанлъшкият „Екстрийм“ завоюва призовото място при юношите и девойките. Гладиаторите от Дупница пък бяха първи при кадетите, а "Кондор 2000" при децата. В по-малкия клас Б при децата и кадетите отново „Екстрийм“ Казанлък се поздравиха с успех.

Организацията на състезанието получи много висока оценка и от гостите от чужбина, за които тази година Пловдив се превърна в регулярна таекуондо дестинация след провеждането на Мулти европейските игри по-рано тук.

Вижте: Фотогалерия от турнира

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS