bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

България спечели общо 24 медала на Мултиевропейските игри по таекуондо в Колодрум Пловдив

България спечели общо 24 медала на Мултиевропейските игри по таекуондо в Колодрум Пловдив

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско първенство, което е отворен турнир и право на участие имат състезатели от цял свят

С общо 24 медала, нов рекорд и огромен успех за България завърши Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. В последния ден нови седем медала спечелиха българските състезатели в категориите юноши и девойки, мъже и жени. След като в събота олимпийското таекуондо подобри собствения си рекорд, вчера окончателно затвърди позициите си на водеща сила в този спорт.

В последния ден от надпреварата зрителите в зала "Колодрума'' успяха да се наслaдят на силната българска игра. За да подкрепят състезателите на трибуните бяха и грациите от ансамбъла по художествена гимнастика за жени.

Калоян Бинев спечели злато за България в категория мъже до 63 кг след пет поредни победи. Той взе и единствената титла за страната в категория мъже и жени.

Сребърни медали завоюваха Емилия Тасева от ТК "Форс" в категория девойки до 55 кг, Мари Илиева до 59 кг от ТК "Таекуондо Фитнес" също отново при девойките и Кристиян Златев в категория над 78 кг от клуб Сунг Ри (Ботевград).

Медалистът от световното първенство за мъже Владимир Далаклиев участва, въпреки тежката травма на коляното, която получи на турнира Гран При в Рим. Той победи в две поредни срещи и след като завоюва бронзов медал се отказа заради травмата. 

Бронзови медалисти са още Мариела Иванова в категория до 68 кг. от клуб Кондор 2000 и Никол Чорбанова в категория жени 58 кг от клуб Таекуондо Фитнес.

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско първенство, което е отворен турнир и право на участие имат състезатели от цял свят.

Текст: БНР

Фотогалерия от събитието можете да разгледате ТУК.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS