bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Незабравимо шоу очаква феновете на легендарните Dire Straits в Пловдив

Незабравимо шоу очаква феновете на легендарните Dire Straits в Пловдив

Концертът е на 3 декември от 20 часа в зала „Колодрума“, билетите за София са вече разпродадени

„Предстои ви едно вълшебно преживяване с най-големите хитове на Dire Straits. Да, проектът The Dire Straits Experience  връща на сцената  великите парчета на британската рок група 20 години след напускането на вокала  Марк Нопфлър, но с абсолютно автентично звучене. Ще чуете най-големите хитове, изпълнени по брилянтен начин. Ще видите и новия вокал  – един  изключителен талант, чието звучене не се различава от оригинала. Ще го преживеем заедно!“.  С тези думи започна  пресконференцията в Дома на културата „Борис Христов“, по повод  предстоящия концерт The Dire Straits Experience, който ще се състои  на 3 декември, от 20 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Мартин Стоянов от промоутърската агенция Loud Concerts и Иван Драндийски  от Булстрад Арена Русе Мениджмънт, организатори на концертите в София и Пловдив разказаха за всичко любопитно във връзка с подготовката и организацията на събитието. В пресконференцията участва и заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева, която поздрави организаторите за избора на града и за възможността многобройните фенове на групата да имат едно вълнуващо и незабравимо преживяване.

Музикантите от хитовата рок банда идват в България за втори път. Първата им изява в Русе през март тази година поставя рекорд за града, с повече от 3000 души публика. Толкова им харесала атмосферата, че решили отново да се върнат в България. Така избират следващите две дестинации – София и Пловдив. Виртуалната разходка из Пловдив, която им предложили организаторите, впечатлила много музикантите, които се влюбили в Античния театър.  Заради натоварения график, те ще бъдат в града под тепетата само за един ден, но от Loud Concerts  ще се постараят да им покажат поне малка част от вълшебството на Стария град. Веднага след двучасовото шоу, групата  лети  за Румъния, където предстоят 5 концерта.

„Зала „Колодрума“ е на световно ниво. Радваме се, че я има, защото тя позволява градът да бъде включен в турнетата на световните групи.“ сподели още Мартин Стоянов от Loud Concerts, които организираха през май тази година и концертът на URIAH HEEP в Пловдив.  Музикантите от The Dire Straits Experience  не правят никакъв компромис с представянето си. Имат изключително високи изисквания към инструментите и звука и по тази причина цяла колекция от така характерните за тяхното звучене  китари,  ще пристигне специално за концерта им в Пловдив. Ще пристигне и озвучителят, който неотлъчно пътува с групата  години наред  по всички точки на света.

„Музикантите от The Dire Straits Experience  са перфектни професионалисти, запазили добрите си взаимоотношения. Явно, това е едно от условията, гарантиращи дълъг живот на групата.“ допълни Иван Драндийски и цитира  Крис Уайт, който казва по този повод: „Две неща са важни, за да създадеш и запазиш  една хитова група – 50% – да си добър музикант и 50% зависи от това какъв човек си. Членовете на групата прекарват огромна част от времето си заедно по време на дългите турнета – пътуват много с автобуси, самолети, живеят в хотели и затова освен добър бизнес, успехът се крепи и на добрите взаимоотношения вътре в групата.“

„Убедихме се с очите си!“ категорични бяха организаторите на концертите в Пловдив и София впечатлени от факта, че рок звездите са изключително спокойни хора, с желязна дисциплина, невероятни музиканти, перфектни професионалисти до най-дребния детайл.

„Шоуто ще бъде вълшебно и незабравимо, затова доведете и децата си! Очакваме ви в зала „Колодрума!“ призоваха организаторите на финала на пресконференцията.

Билети за пловдивския концерт на The Dire Straits Experience се продават в мрежата на Ивентим и на касата пред община Пловдив. Те са на цена от 35 до 50 лв. Деца до 7 години влизат безплатно.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS