bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Колодрума приема топ волейболни мачове догодина

Колодрума приема топ волейболни мачове догодина

Залата ни ще е домакин на двубоите на България срещу САЩ и Сърбия

"Многофункционална спортна зала "Колодрума“ отговаря на най-високите изисквания, необходими за провеждане на международни състезания по волейбол. Ето защо ръководството на Българската федерация по волейбол има честта да предложи на Община Пловдив да домакинства турнир от волейболната лига на нациите за мъже“, това се казва в писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев, изпратено от заместник-председателя на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол – Любомир Ганев.

Националните отбори на Иран, Сърбия и САЩ ще вземат участие в турнира, който ще бъде от 28 до 30 юни 2019 година. Състезанието е част от последния кръг от груповата фаза на Волейболната лига на нациите за 2019 година. "По тази причина турнирът е изключително важен за класирането на отборите за финалите на Волейболната лига на нациите през 2019г.“, се посочва още в документа.

"За Пловдив е чест да бъде град домакин на турнир по волейбол от такъв висок ранг, а Община Пловдив ще съдейства за неговото провеждане,“ коментира кметът Иван Тотев. "Разбира се това е още едно доказателство, че многофункционална спортна зала "Колодрума“ е една от най-добрите зали в страната, тъй като в нея може да се организира подобно авторитетно мероприятие и да посрещне както отбори по волейбол на световно ниво, така и техните фенове“, допълни той.

За последните три години, откакто е завършена, в многофункционална спортна зала "Колодрума“ се проведоха редица спортни събития, сред които - 19-то Световно първенство по таекуондо Международната федерация, Престижен баскетболен мач на звездите, Демонстративен мач  по снукър: Рони О'Съливан (петкратен световен шампион) срещу Марк Селби (№ 1 в света), Държавен лично-отборен шампионат по колоездене, Европейско първенство по волейбол за младежи под 20г., Шампионска лига волейбол за жени (1-ви  и 2-ри кръг), КУПА CEV (16-ина финал): Марица Пловдив (България) – Унет Ямамай (Италия), “Kупа България“ мъже (баскетбол), Балканска купа  (колоездене ), Демонстративен мач  по снукър, Купа "Пловдив“ (волейбол), Супер Купа (България), Световно по борба, Шампионска лига CEV (волейбол), Шампионска лига CEV (волейбол), Баскетбол (Балканска лига ), Шампионска лига CEV (волейбол) –  ВК " Марица“ – "Хемик“, Полша, Баскетбол "Академик Бултекс 99“ – Башкими, Косово, Taekwondo Multi Open Games, Балканиада по колоездене, Шампионат юноши старша възраст (колоездене).

Голям е и списъкът на културните събития, провели се в многофункционална спортна зала "Колодрума“, събрали многобройна публика от Пловдив и страната.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS