bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Хиляди изпълниха спортна зала „Колодрума“ за официалното откриване

Хиляди изпълниха спортна зала „Колодрума“ за официалното откриване

С тричасова церемония бе открито новото бижу на Пловдив

На 30 август 2015 г. мечтата на поколения пловдивчани се сбъдна - мултифункционалната спортна зала „Колодрума“ е готова и бе официално открита!

За паметното събитие в залата дойдоха над 6 000 души, а сред официалните гости бяха министър Красен Кралев, Александър Гусятников, вицепрезидент на федерацията по колоездене на Русия, мнозина изявени спортисти на България - Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Станилия Стаменова, Любо Ганев, Свилен Нейков, Константин Папазов, националният отбор по волейбол, футболни величия и още много.

Тържествената програма започна веднага след края на световното първенство по таекуондо, на което домакин беше залата. Лентата разрязаха кметът на Пловдив Иван Тотев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум – най-модерният в Източна Европа.

Много ви благодаря за това, че всички сте тук. Това ми вдъхва увереност, че нашите шампиони, нашите титли, които ще завоюваме в тази зала, ще се радват на одобрението на българската публика. Българската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават, защото така се създават легендите и се създава историята на спорта, така се създава историята на залата.

Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук”.

- Красен Кралев
 

Операта и група ПИФ се грижеха за музикалното оформление от сцената, а на арената бяха наградени победителите от Колоездачната обиколка на България, която финишира на пистата в Колодрума. После се състоя състезание за колоездачната купа на Пловдив, пред публиката излязоха още волейболният ни национален отбор, както и големият Йордан Йовчев, който отново се хвана на халките за секунди за удоволствие на 6200 души по трибуните.

Селекционерът Пламен Константинов пък заяви, че се надява един ден и отборът му да е част от тази зала.

Поздравявам всички пловдивчани с тази придовибка. Този град е дал много шампиони на България. Това е страхотно спортно съоръжение. Дано един ден да бъдем и ние част от него. Вярвам, че пловдивската публика ще подкрепя отбора безрезервно. За нас ще бъде страхотно удоволствие.

По материал на www.sportal.bg

 

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS