bg en

Най-новото около Колодрум Пловдив

Колодрума се превърна в българска Ла Скала за една вечер

Колодрума се превърна в българска Ла Скала за една вечер

Истинско магическо приключение изживяха феновете на операта, които посетиха срахотния спектакъл "Кармен" в Колодрум Пловдив и се срещнаха с примата на Ла Скала и Метрополитън Анита Рачвелишвили

Истинско магическо приключение изживяха феновете на операта, които посетиха срахотния спектакъл "Кармен" в Колодрум Пловдив и се срещнаха с примата на Ла Скала и Метрополитън Анита Рачвелишвили.

Продукцията бе част от серията OPERA GOLD, която има за цел да ни срещне с най-актуалните и популярни имена от световната оперна сцена.

Колодрума бе преобразен с огромна сцена, грандиозни декори и бе абсолютно достоен за страхотните артисти, които сътвориха незабравима вечер за любителите на класическото изкуство.

Не случайно, по-рано днес оперният певец Орлин Анастасов, съорганизатор на спектакъла сподели: "Предстои да видим една мащабна постановка, смея да твърдя грандиозна. Огрномните размери на сцената и големината на залата ни позволиха да построим нещо наистина впечатляващо. За сценичната адапция се погрижи един от най-добрите ни режисьори Огнян Драганов. Ще има много голяма масовка, която включва коне, а участието на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур” е гаранция за едно динамично и доста интересно преживяване."

На сцената, освен именитата Анита видяхме още Михаил Шашаберидзе в ролята на Дон Хозе, Венцислав Анастасов в ролята на Ескамилио и Йоана Железчева, която се преобрази в Микаела. Диригент бе Вилиана Вълчева, а в спектакъла участваха още и солисти, хор, балет и оркестъра на Държавната опера Стара Загора, както и детско-юношеската судия за опера и балет "Маргаритки".

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS