bg en
Купа на България: Марица - Перун

Купа на България: Марица - Перун


Дата: 13.02.2019г.
Билети:
Начален час: 18:00ч

ВК Марица срещу ВК Перун. Първият срещу последния във временното класиране. Отборът без загуба срещу отбора без победа до момента. Изглежда като предрешен мач, но точно в тези случаи стават най-големите изненади.

Марица (Пловдив) ще започне участието си в турнира Купа България следващата седмица с домакинство на Перун (Варна). Маричанки са актуалният носител на трофея, след като през миналия сезон спечелиха за четвърти път турнира.

Тази година форматът на турнира е променен. За разлика от предходното издание вече няма да има тридневен турнир, в който се играят четвъртфинали, полуфинал и финал.

На четвъртфиналите ще участват всички осем отбора в НВЛ, които ще играят един срещу друг на разменено гостуване в зависимост от класирането след края на първия полусезон в НВЛ, съответно 1:8, 2:7, 3:6, 4:5. Отборът, който е по-напред в класирането определя реда на домакинствата. След изиграването на двата мача, напред продължава отборът, събрал повече точки от тях. За победа с 3:0 и 3:1 победителят получава 3 точки, а загубилият получава 0 точки. За победа в мач с 3:2, победителят получава 2 точки, а загубилият отбор получава 1 точки. В случай на равенство в точките се играе златен гейм.

Победителите се класират за финалната четворка, която ще се проведе на 13-14 април, но домакинът все още не е определен.

Марица ще се изправи срещу осмия в класирането Перун (Варна). Първата среща ще се проведе на 13 февруари, сряда, от 18:00 б.в. в зала Колодрума в Пловдив. Реваншът ще се играе на 2 март, събота, от 12:00ч във Варна.

Програмата на маричанки за февруари месец е изключително натоварена, с тежки двубои от Националната волейболна лига, Шампионската лига и Купата на България, така че момичетата на Иван Петков ще имат нужда от допълнителен заряд от трибуните. Заповядайте в залата и ги подкрепете!

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS