bg en
Балканско първенство по колоездене на писта

Балканско първенство по колоездене на писта


Дата: 24-25.10.2019 г.
Билети:
Начален час: 09:00ч

През 2019 г. за втори пореден път зала "Колодрум Пловдив" ще има честта да бъде домакин на Балканското първенство по колоездене на писта. То ще се проведе на 24 и 25 октомври. Миналата година участие взеха над 80 състезатели от България, Гърция, Румъния, Турция, Македония, Украйна, Словения, Словакия, Чехия и др., сега очакванията са за още по-голям брой колоездачи. 

"Решихме да инициираме и организираме тази Балкадиада, след като миналогодишния ни успех с организацията и домакинството на Балканска купа. Пловдив е водещ колоездачен град в България и заслужава състезание от такъв висок ранг. Освен това, разполагаме с прекрасен "Колодрума" - един от най-добрите в Европа, с уникална олимпийска писта - една от най-бързите в света. Амбициите ни са да организираме и по-големи колоездачни форуми като Европейски Световни първенства, от календара и на Международния колоездачен съюз (ЮСИ)", коментира преди година изпълнителният директор на КК "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

В тази връзка се радваме да ви споделим новината, че веднага след края на Балканиадата "Колодрум Пловдив" ще приеме за втори пореден път и Националния шампионат на Румъния. Колоездачите от северната ни съседка ще се възползват от отличните условия в залата на 26 и 27 октомври. Припомняме, че именно те станаха шампиони в отборната надпревара на миналогодишния Балкански шампионат, което за пореден път затвърди високото ниво на румънското колоездене.

КОЛОДРУМ ПЛОВДИВ 2019 | ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ УЕБ ДИЗАЙН И РАЗРАБОТКА: 360 SOLUTIONS